Ruilen en Retourneren

Niet tevreden? Ruil of retourneer je bestelling in 3 eenvoudige stappen.

Wat jammer dat je niet tevreden bent met jouw bestelling van Artistic Products. Wij doen er alles aan om jou alsnog tevreden te stellen. Je hebt daarom vanaf de ontvangst van je bestelling maximaal 14 dagen om een artikel te ruilen voor een ander model of om de terugbetaling ervan aan te vragen. Dat doe je door het retourformulier in te vullen en het pakket bij een PostNL servicepunt (een postkantoor of pakketpunt) af te geven. 

 

STAP 1 - VUL HET RETOURFORMULIER IN EN MAAK HET PAKKET KLAAR VOOR VERZENDING

Pak de artikelen op veilige wijze in, dus in de originele verpakking en voeg het retourformulier bij de doos in. Om je retour te kunnen verwerken is het van belang dat je het formulier volledig invult. Onvolledige formulieren kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Klik hier voor het retourformulier (formulier wordt automatisch gedownload). Kun je het formulier niet vinden, neem dan contact op met onze Klantenservice.

 

STAP 2 - MELD JE PAKKET ONLINE AAN BIJ POSTNL EN PLAK HET    VERZENDLABEL GOED ZICHTBAAR OP HET PAKKET

Meld je pakket hier online aan bij PostNL. Klik hier om het servicepunt bij jou in de buurt op te zoeken. Zorg dat je het verzendlabel duidelijk zichtbaar op het pakket plakt. 

Lukt het niet om je pakket online aan te melden bij PostNL? Regel de verzending dan bij één van de PostNL servicepunten. 

 

STAP 3 - VERZENDEN

Ga hiervoor naar één van de PostNL servicepunten en verstuur je pakket.

Zodra het product in ons magazijn is ontvangen, wordt je retour in behandeling genomen en zal het artikel zo snel mogelijk geruild worden of wordt het aankoopbedrag op jouw bankrekening teruggestort.